Cornish Rex och Devon Rex – vad är skillnaden?

De två kattraserna Cornish Rex och Devon Rex är lika till namnet och påminner även om varandra till utseendet men det är två skilda raser som har vissa distinktioner både till form och personlighet.

Både Cornish Rex och Devon Rex har sitt ursprung i Storbritannien där Cornish Rex är lite kortare än Devon Rex men väger generellt sett lite mer. Cornish Rex-katter är oftast mer rektangulära och har ögon som står lite mer bakåt på huvudet medan Devon Rex har rundare, klotrunda ögon. Båda kattraserna har en lätt benig kropp men Cornish Rex har en lång, smal ansiktsform medan Devon Rex har ett mer rundat utseende.

Cornish Rex – har en mer smal, lång ansiktsform
Devon rex – har ett mer rundat utseende

Personlighetsmässigt motsvarar Cornish Rex och Devon Rex varandra väl. De är båda roliga och aktiva katter med ett stort lekintresse som gör dem väldigt charmiga. De älskar att umgås med människor och strävar alltid efter att få positiv uppmärksamhet. Cornish Rex och Devon Rex är mycket rörliga katter med ett starkt behov av lek, vilket gör att de ofta verkar busiga eller galna.

Cornish Rex och Devon Rex gillar speciella, äventyrliga miljöer med en hel del leksaker så tänk på att skapa en anpassad miljö för dem. Dessa roliga katter kommer garanterat att få dig att le med sina busiga och charmiga personligheter.

Vilken ska man välja?

Cornish Rex och Devon Rex är mer lika än olika och oavsett vilken ras du väljer kommer du att få en katt som är både lojal och lekful. Om du älskar rörliga, aktiva och charmiga katter som verkar busiga och lekfulla, så är Cornish Rex eller Devon Rex ypperliga kattraser för dig.

Det finns några mindre distinktioner mellan de två och det är att Cornish Rex har en stark vilja att styra sina egna handlingar medan Devon Rex lite mer låter sig styras av andra. När det gäller personligheten motsvarar de varandra mycket, en lite skillnad är att Cornish Rex kan verka busigare än Devon Rex. Cornish Rex har också färre genetiska sjukdomar och en lite längre livslängd.

Oavsett vilken katt du väljer så kommer du med säkerhet att bli lycklig med någon av dessa charmiga och aktiva katter. Cornish Rex och Devon Rex är två roliga, lekfulla katter som kommer att göra dig lycklig, så hur du än väljer kommer du att få ett underbart djur!

Lämna ett svar