Därför ska du köpa en katt istället för en hund

Katter är bättre än hundar eftersom de är renare, tystare och mer oberoende. De behöver inte tas på promenader, och de vet hur man använder en kattlåda. Katter är också billigare att ta hand om än hundar. Hundar kräver mycket arbete och träning, medan katter väldigt mycket tar hand om sig själva.

Jag har alltid varit en kattmänniska. Jag växte upp med katter och har alltid tyckt att de är det bättre husdjuret. De är mer oberoende än hundar, så de kräver inte så mycket uppmärksamhet. Och de är mycket renare. Hundar drar till sig smuts och lera, och de har stora grova pälshår som de fäller överallt. Inte för att katter inte fäller – men hundar tar det till en ny nivå.

Katter tar hand om sig själva och är billiga i drift

Om du letar efter ett husdjur som har lågt underhåll och inte kommer att göra så mycket ljud av sig, är en katt det perfekta valet. Hundar skäller och kräver mycket motion, vilket kan vara störande om du bor i en lägenhet eller har nära grannar. Katter är mycket tystare och kan stanna inomhus utan att orsaka några problem.

Katter är också billigare att ta hand om än hundar. De behöver inte tas på promenader, och de kan använda en kattlåda. Hundar kräver mycket pälsvård och träning, medan katter är mer eller mindre självgående.

Om du letar efter ett husdjur som är lätt att ta hand om och inte kommer att göra särskilt mycket ljud, är det en katt du ska ha. De är det perfekta husdjuret för upptagna människor eller de som bor på mindre kvadrat.

Kattmänniskor är förresten också smartare

Kattpersoner är också vanligtvis smartare än hundpersoner. En studie gjord av Carlotta Cooper vid University of South Carolina fann att kattmänniskor fick högre poäng på intelligenstester än hundmänniskor. Så nu vet du det! 😅

Lämna ett svar