Kattungar till salu – svenska uppfödare

Här hittar du svenska uppfödare av Cornish Rex-kattungar. Även om Cornish Rex är en snäll och förhållandevis enkel kattras hittar du här också information om vad du bör tänka på innan du bestämmer dig för att skaffa den här katten.

Uppfödare av kattungar

UppfödareHemsida / FacebookOrt
SE SkillywiddensHemsidaDalarna
SE Curls etc0HemsidaLund
Spinn city’sHemsidaLöddeköpinge
S*VrethagensHemsidaStockholm
SE*PurrfectCurl’zHemsidaStockholm
Pontemonte’sHemsidaSträngnäs

Att tänka på innan du köper en Cornish Rex

Innan du köper en Cornish Rex är det några saker du bör tänka på för att försäkra dig om att detta är rätt katt för just dig och ditt hem. De har en mycket speciell päls som kräver lite extra omsorg, så du måste vara beredd att lägga ner lite tid på dem. De är också kända för att vara mycket nyfikna och lekfulla, så det är viktigt att du har tillräckligt med utrymme i ditt hem för dem att röra sig fritt. Slutligen, eftersom de är förhållandevis sällsynta, kan det vara svårt att hitta en uppfödare, så du kanske behöver leta lite längre för att hitta en kattunge som passar just dig.

Fördelar med en Cornish Rex

Trots allt detta är det ändå värt det eftersom en Cornish Rex är en mycket speciell och ovanlig katt. Den har en unik päls som är kort, lockig och mycket mjuk, samtidigt som de har ett lugnt temperament och gillar att vara social. Detta gör den till en perfekt kompis för någon som vill ha en katt som är förhållandevis lugn men som ändå tycker om att umgås. De är kända för att vara lojala och kärleksfulla, och du kommer säkert att få mycket glädje av din nya katt.

Hur man sköter om en Cornish Rex

Eftersom Cornish Rex har en sådan ovanlig päls, måste du ta hand om den på rätt sätt för att hålla den frisk och glansig. Du behöver borsta den varje dag för att förhindra att den blir fluffig, och det är också viktigt att du ger den en regelbunden sköljning med ljummet vatten. Detta hjälper till att bevara pälsens unika struktur, och det är också bra för att hålla den fräsch och ren. Cornish Rex är också kända för att vara mycket nyfikna, så det är viktigt att du har tillräckligt med leksaker och aktiviteter för dem att hålla sig sysselsatta. De älskar också att klättra och utforska, så se till att du har några stora klösträd eller andra objekt i ditt hem som de kan klättra på.

Cornish Rex är en mycket speciell och unik katt, och det är viktigt att du tänker igenom allt innan du bestämmer dig för att skaffa en. Men om du är beredd att lägga ner lite extra omsorg på din nya familjemedlem, kommer du säkert att bli belönad med en mycket kärleksfull och lojal vän.